در این مطلب هدف داریم عکاسی HDR (عکاسی با حوزه دینامیک بالا) را روشنگری دهیم و بگوییم چطور با (تقریبا) هر دوربینی میتوانید آن را انجام دهید. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
تا اکنون که سعی کردهاید از صحنههای با کنتراست بالا عکس بگیرید ولی تصویر نهایی به دلتان نچسبیده است؟ نگران نباشید، گناهکار شما یا حتی دوربینتان نیستید. حتی زمانی که نوردهی عالی انجام شود، نواحی روشن در برخی از صحنهها بیش از کران صریح میشوند، سایهها جالب نیستند یا هر دو دشوار وجود دارند.
با آن که تقریبا ناشدنی است در چنین موقعیتهایی شرایط عالی برای عکاسی داشت اما برای آن گذرگاه حل وجود دارد. این دشوار قدیمی را میتوان از طریق عکاسی HDR برطرف کرد. عکاسی کودک
عکاسی HDR جیست؟
HDR مخفف کلمه «high dynamic range» به معنی گستره دینامیک بالا است. برای آن تقسیم از افرادی که با این اصطلاح فنی آشنا نیستند باید بگوییم پهنه دینامیک به طور کلی تفاوت بین روشنترین روشنایی و تاریکترین پوشیدن است که میتوانید در یک تصویر ثبت کنید. زمانی که موضوع از محدوده پهنه دینامیک دوربین فراتر میرود، نواحی صریح به حالت شسته شده و سفید رنگ در میآیند یا نواحی تاریک به سادگی به حبابهای بزرگ مشکی تبدیل میشوند.
سخت میتواند تصویری گرفت که هر دو انتهای این طیف را ثبت کند اما عکاسان با استفاده از تکنیکهای امروزین عکاسی و نرمافزار پیشرفته پس از پردازش برای این قضیه تدابیری در نظر گرفتهاند. عملا HDR به این معنا است: عکسی با سبک ویژه با پهنه دینامیک غیر عادی بالا که در حالت معمولی با یک عکس نمیتوان به آن دست پیدا کرد.
احتمالا شمار زیادی از چنین عکسهایی را در پیرامون اینترنت دیدید. بسته به نحوه پردازش عکسهای HDR، آنها میتوانند هر چیزی باشند از نمایش ریزبین چیزی که چشمان ما میبینند تا عکس ها شگفتانگیز سورئال هنری که حقیقت را به یک صحنه رویایی با دقت بالا تبدیل میکنند.
نمونه عکس ها HDR زیر بدست Trey Ratcliff گرفته شدهاند.
نحوه عمل عکاسی HDR به چه چهره است
در سادهترین سطح، یک تصویر HDR واقعا دو (یا سه یا نه) تصویر است که با سطوح نوردهی متفاوت گرفته میشوند و سپس یک نرمافزار آنها را با یکدیگر ترکیب میکند تا یک تصویر بهتر به هستی آید، به نحوی که برخی از دوربینها حتی میتوانند به حالت HDR عکاسی کنند اما تصویر پایانی معمولا با فرمت JPEG است که به نسبت RAW کیفیت پایینتری دارد.بادکنک آرایی
البته اصل ماجرا از این کمی پیچیدهتر است ولی نه آنقدر زیاد. به چهره ایدهآل، عکاس با تکنیک براکتینگ چند عکس میگیرد، یعنی تصاویری که از یک موضوع با سرعت شاتر متفاوت گرفته میشوند لغایت گردآور تصاویری با نوردهی متفاوت به هستی آید. (بهترین حالت برای عکاسی HDR استفاده از یک سه پایه و تغییر ناپذیر بودن کامل دوربین است و فضایی که عاری از کالبد ها متحرک باشد.) سپس، عکاس با کمک نرمافزار بعد از پردازش مترقی میتواند تصاویر را با یکدیگر ترکیب کند و تک تصویری به هستی آورد که جستار در بهترین حالت فو و نوردهی پیمان دارد.
تصاویر ذیل را برای شیوه عمل عکاسی با پهنه دینامیک بالا بررسی کنید.
چطور یک تصویر HDR بگیرید
پیش از این که بخواهید یک تصویر HDR شگفتانگیز بگیرید، به چند چیز احتیاج دارید، پیشنهاد ما تهیه امکانات پایین است.
1) یک دوربین، ترجیحا با توانایی براکتینگ نوردهی خودکار (AEB – Auto Exposure Bracketing). امکان انجام این گونه عکاسی بدون هستی قابلیت AEB وجود دارد اما باید تنظمات دوربین خود را بین هر مرتبه عکاسی به صورت دستی تنظیم کنید برآیند اینکه شایستن این که دوربین را تکان دهید بسیار میشود و مقدار زمان لازم برای اخذ سری عکسها بالا میرود و فلذا احتمال جابهجایی سوژه یا تغییر موقعیت آن اغلب میشود.
اگر تصاویر شما در یک ردیف قرار نگیرند، تصویر HDR نهایی ظاهر عجیبی خواهد داشت.
2) یک سه پایه یا هر نوع دست موزه دیگری که دوربین را تغییر ناپذیر نگه دارد. اگر اامی است میتوانید به صورت دوربین روی دست عکس بگیرید، اما احتمالا بعدا در ترازبندی عکس ها به مشکل بر میخورید، فلذا برای به دست آوردن بهترین نتایج بی گمان به کارگیری یک سه پایه را پیشنهاد میکنیم. درست است که برخی از برنامههای نرمافزاری HDR مجهز به قابلیتهای ترازبندی تصویر هستند ولی آنها همواره به بهترین شکل عمل نمیکنند، پس احتیاط شرط عقل است تا کاری کنید دوربینتان تغییر ناپذیر بماند.
درباره این سایت